Оделење оториноларингологије

Тел 013 832542 лок 149
Начелник: Др Зоран Милановић оториноларинголог - аудиолог
Лекари специјалисти: Др Вера Бељин – оториноларинголог фонијатар Др Здравко Вулић оториноларинголог
Главна сестра: Радмила Остојић ВМС

Оделење оториноларингологије је основано 1963 године. Тренутно раде три лекара специјалисте од којих су двоје субспецијалисти, аудиолог и фонијатар, једна виша медицинска сестра и седам медицинских сестара са средњом стручном спремом. Стационар има 10 постеља и није у функцији од марта 2020 г. до даљњег, због пандемије Цовид 19. Функционише само амбуланта која ради у две смене. Оделење својим радом покрива потребе становништва општина Вршац, Бела Црква, Пландиште и део општине Алибунар.
Поред клиничког прегледа раде се аудиометрија, тимпанометрија, калоријски тест, ендоскопски преглед и горњих респираторних путева и грла.
Прегледи се заказују преко јединственог здравственог информационог система. У оптицају се специјалистички упути са термином који важе само тог дана у наведеном термину, приоритетни упут који важи 24 х и упут без термина који важи 30 дана. Болнички упути намењени су за пацијенте којима су потребне болничке услуге. За пацијенте који немају здравствено осигурање преглед и услуге се наплаћују по ценовнику услуга ОБ Вршац.
Здравствена заштита из домена оториноларингологије обезбеђена је 24 х. Редовно радно време ОРЛ амбуланте је радним даном од 07 до 20 х а остатак времена током недеље обавља се путем приправности односно рада по позиву.
© Copyright by Општа болница 2022.