Гинекологија и акушерство

Телефон 013/832-555 Лок. – 137
Начелник службе Др Татјана Вешовић – спец гинекологије и акушерства
Шеф породилишта Др Виолета Радмановац Степановић –субспец стерилитета и инфертилитета Главна сестра службе Сашка Миражић Пантин – ВМШ Главна сестра породилишта Невена Стојков – ВМШ Рад лекара у специјалистичкој гинеколошкој амбуланти
Радним даном од 09х до 13х
Понедељак - Др Татјана Вешовић – гинеколог
Уторак – Др Драган Векић – гинеколог
Др Еуген Туркоане - гинеколог
Среда – Др Виолета Радмановац Степановић – субспец стерилитета и инфертилитета
Четвртак – Др Александар Кресе – гинеколог
Петак – Др Маја Милетић – гинеколог
Др Вања Цветковић – гинеколог

Гинеколошко-акушерска служба постоји од 1957. године када је доласком др.сци.мед.прим. Раденка Тешића издвојена из састава хирушког одељења.

Данас се служба састоји из два одељења и то одељења гинекологије које има 25 постеља и одељења породилишта које има 20 постеља.

У нашој служби се пружају превентивне и куративне услуге пацијентима из четири општине Јужног Баната – Вршац,Бела Црква,Пландиште и Алибунар.

У приземљу главног објекта болнице налази се специјалистичка амбуланта која ради свакодневно од 09х до 13х,где се уy специјалистички упут може обавити гинеколошки преглед,ултразвучни преглед гинеколошких пацијенткиња као и трудница,консултативни специјалистички прегледи у циљу лечења стерилитета и конзилијарни прегледи.

На одељењу се поред класичних оперативних техника отвореном методом раде и вагиналне хистеректомије,лапараскопске операције и хистероскопије. поседовањем адекватне опреме и едукацијом кадрова смо осавременили и унапредили наш рад и омогућили пацијенткињама најсавременије видеове дијагностике и лечења. Успоставили смо одличну сарадњу са установама терцијарног нивоа у Новом Саду и Београду. Посебно смо захвални колегама из Новог Сада и Суботице који су несебично поделили своје искуство и знање и дали подршку у даљем раду долазећи у установу и радећи са нама – Проф. др Весна Копитовић, Проф. др Срдјан Дјурдјевић, прим Др Лука Андјелић.
© Copyright by Општа болница 2022.